Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Murray og Tsonga til semifinalen

De er klare for semifinale. Det ble klart da begge vant etter fire sett i kvartfinalene onsdag.

Torsdag 05.juli 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Verdensfirer Murray har lenge drømt om å nå en Wimbledon-finale, og nå har skotten alle tiders mulighet. Mange ventet at han ville få Rafael Nadal i semifinalen, men verdenstoeren skuffet og røk tidlig ut av Grand Slam-turneringen.

Murray møtte Nadals landsmann David Ferrer i kvartfinalen og viste styrke da han vant den jevne kampen 6-7 (5-7), 7-6 (8-6), 6-4, 7-6 (7-4).

Nesten fire timer tok det Murray å vinne oppgjøret som sendte ham til semifinale på London-gresset for fjerde år på rad. Han håper å gå hele veien og bli den første briten med seier i herreklassen siden Fred Perry i 1936.

Første hinder på veien er Tsonga, som slo tyske Philipp Kohlschreiber 7-6 (7-5), 4-6, 7-6 (7-3), 6-2 onsdag. Franskmannen som er ranket som nummer fem i verden blir ingen lett motstander.

Tsonga tapte for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i 2012. Han slet tidvis mot Kohlschreiber, men var meget fornøyd med å ta seg videre.

– Det var vanskelig i dag. Philipp spilte bra, servet bra og var veldig aggressiv. Men jeg er videre, og jeg er fornøyd. Det blir en ny sjanse etter forrige år, sa franskmannen.

I den andre semifinalen møtes Djokovic og verdenstreer Roger Federer. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner