Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Caroline Wozniacki kan pakke kofferten raskt og reise videre - fra Londan. Caroline Wozniacki kan pakke kofferten raskt og reise videre - fra Londan. Arkivfoto

Ferdig i Wimbledon

Caroline Wozniacki er ferdig med årets Wimbledon-turnering etter at det ble tap 7-5, 6-7, 4-6 for østerrikske Tamira Paszek i 1. runde onsdag.

Onsdag 27.juni 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Kampen startet tirsdag, men måtte avbrytes på grunn av regn. Den måtte utsettes en stund på grunn av regnet onsdag også, men kunne til slutt ferdigspilles.

Wozniacki vant første sett 7-5 og ledet 2-0 og 6-5 i det andre, men hun klarte ikke å unytte de to matchballene hun fikk. Paszek snudde og vant i en kamp som varte i tre timer og elleve minutter.

Det er første gang at den danske spilleren ryker ut i 1. runde i Wimbledon.

– Jeg spilte ikke dårlig på matchballene en gang, men hun tok sine sjanser og sneiet linjen to ganger i den ene. Det viser bare hvilke små ting som avgjør tenniskamper, sa Wozniacki.

– Jeg har vunnet mange tette kamper med flaksen på min side, men i det siste har det bare gått feil vei. Det er klart at det er frustrerende. Jeg får trene hardt og forsøke å snu dette.

Paszek er bare rangert som nummer 37 i verden. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner

Om Wimbledon

Wimbledon er den eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Turneringen, som arrangeres i bydelen Wimbledon i London i juni/juli hvert år, er den tredje av de fire årlige Grand Slam-turneringene og den eneste som spilles på gress. Den heter egentlig The Championships. Turningen har blitt sendt på NRK siden 2006, men vises nå på C More.

Turneringen ble første gang arrangert i 1877 på en bane nær Worple Road. Den gang ble det kun arrangert herresingle. I 1884 ble det innført to nye klasser: single for damer og double for herrer. Double for damer og mixed double ble innført i 1913. Turneringen ble flyttet til dagens arrangørsted, en bane nær Church Road, i 1922.

Turneringen starter hvert år seks uker før den første mandagen i august, og varer i fjorten dager. Tradisjonelt ble det ikke spilt på den midterste søndagen («Middle Sunday»). Tre ganger i turneringens historie har man blitt nødt til å spille på Middle Sunday.

Kilde: Wikipedia

↓ annonse
Banner