Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Doblet deltakelsen

– Det går mot en spennende vår og sommer. Region Sør er skikkelig på gli, konkluderer Espen Foss i Tennisforbundet.

Søndag 19.februar 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Det var 25 spillere fra tennisregion Sør som fikk være med på SEB Next Generation samlingen i Stavern. Den hadde fokus på volley, doublepill og lengdekontroll.

- Vi var så heldige å ha med tidligere Davis Cup spiller og kaptein John Erik Rustad. Han gjorde en kjempejobb med fokus på volleyspill og doubletaktikk. Vi er veldig glad for hjelpen og kjempefornøyde med at han uttrykte at han er veldig interessert i å hjelpe oss videre  juniorarbeidet, forteller Espen Foss som var ansvarlig trener fra Tennisforbundet.

- Thomas Wettergren og Erik Rhode var også med som trenere. Dermed var det totalt fire meget dyktige trenere som gav spillerne av sin kunnskap.

En av de som satt stor pris på det var Viktor Hager (13) som hadde tatt turen fra Tønsberg.

 -Det var utrolig moro at vi fikk trener mye volley, noe vi vanligvis ikke har hatt så mye fokus på i klubben der jeg spiller. Det var noen skikkelig kule volleyøvelser, synes han.

- I løpet av samlingen skjønte jeg hvor viktig det er å jobbe med arbeidsoppgaver selv om det var i en match situasjon, sier Viktor.

Også sosiale ferdigheter

Et viktig prinsipp for SEB Next Generation samlingene er at deltakerne skal møte spillere fra andre klubber og miljøer enn de er i til daglig. Både spilleferdigheter og personlige relasjoner skal utvikles.

Viktor Hager er enig i det.

-Det er gøy å møte andre og spille kamper mot andre enn de vi er vant til å spille mot på trening.

Det arrangeres SEB Next Generation samlinger i alle de 8 tennisregionene.

Lisa Blaser (12) er godt kjent i hallen der hun spiller til daglig. Hun lærte mye denne helgen.

- Jeg Synes det var gøy å spille “Hot seat”, fikk mange kamper mot nesten alle de andre spillerne og kult å prøve og komme frem til nett for å avgjøre poengene, sier hun.

 - Det var også veldig moro med doubleøvelser, og at vi fikk lære litt om hvordan man beveger seg, og hvor man bør stå for å dekke banen best i double, eller når man er på nett, sier Lisa.

Ulikt nivå

Det var litt forskjellig spillestyrke på spillerne så det ble fokusert litt forskjellig på de forskjellige banene.

- Halve gjengen hadde mest fokus på tekniske detaljer og andre halvdelen hadde litt mer fokus på taktiske detaljer, forteller Espen Foss

- Spillerne var også igjennom de vanlige fys-testene som “Y-test”, “stjerne” og “Michael Chang”  & 4 runder.

Nytt under denne samlingen var at det ble spilt musikk mesteparten av tiden.

-Det gjorde at det ble enda litt bedre stemming så musikk blir det nok også fremover. Det var utrolig gledelig at vi denne gangen doblet antall deltakere fra sist gang, og det virker som  regionen er skikkelig på gli og det går mot en interessant vår, konkluderer Espen Foss.

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner