Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Tennis.no - NM 2013
Nikolay Ødegaard Nikolay Ødegaard Foto: Torger Bjørnstad

Gjør sine saker bra

Nikolay Ødegaard har fått en fin start i U-16 klassen. Søster og Kongepokal-forsvarer Hedda har kastet inn håndkle. Nikolay forsvarer familiens ære.

Søndag 05.august 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Når storesøster Hedda ikke kan spille i norgesmesterskapet fordi hun er skadet, blir det Nikolay Ødegaard familien må stole på. Søsteren skulle ellers forsvart kongepokalen fra i fjor.

U-16 klassen gjør Nikolay sine saker bra. Dagens kamp mot Mads Ljosland var tøff, men i 2. sett kontrollerte Nikolay med sikker teknikk. Etter nesten to timer ble det seier med settsifrene 7-5 6-1.

- Jeg skal gjøre det beste jeg kan videre i turneringen, lover Nikolay.

Forberedelsene hans har vært grundige.

- Ja, det har blitt mye trening i sommer. På hytta har jeg spilt tre timer om dagen i tillegg til en times løpetur og fys, forteller han. Det er greit å ha storesøster som rollemodell.

- Jeg ser hvordan, og hvor mye hun trener. Tennis er min favorittaktivitet og jeg spiller på Snarøya hver dag om jeg kan.

Hedda Ødegaard må stå over NM i år.

- Jeg har dessverre fått en skade i håndleddet og må innse at jeg heller får komme tilbake for fullt neste år.

Hedda har trent mye og målrettet.

- De målene jeg setter meg, driver meg fremover. Jeg har vært mye skadet det siste halvåret, men håper skaden er leget snart slik at jeg får trene hardt igjen.

Hedda er tilstede på Frogner og følger nøye med.

- Det er et veldig bra startfelt i år og alle de beste har trent bra, så det er vanskelig å peke ut en favoritt i dameklassen, sier hun.

Store kvalitetsforskjeller

Trym Landa fra Stavanger er president i Norges Tennisforbund. De to første dagene har han fartet frem og tilbake mellom NM på Frogner og Landsturneringen i Asker.

- Jeg ser at det er store kvalitetsforskjeller i spillet. Det er litt fint fordi det gir mulighet til en bred deltakelse. Det er viktig å sette seg treningsmål uten å måtte ta hensyn til nivå. Anleggene imponerer meg – og så får vi håpe været holder, sier Landa.

Han har selv en karriere som toppspiller - og liker at mesterskapene nå er samlet.

- Tidligere, da jeg var aktiv, gikk hver aldersklasse forskjellige steder i landet. Det ga ikke samme overblikk slik vi får nå. For spillerne er det også en bedre opplevelse.

Landa trekker også frem Tournament Software.

- Turneringssystemet gjør det enkelt å følge med på resultatene. Folk er mer oppdatert og det er veldig stor interesse. Det er mange som sitter rundt i landet og følger med, sier Landa.

Han liker nivået på det han har sett så langt.

- Ja, jeg tilhører dem som ikke mener alt var bedre før...

- Det er helt åpenbart at kvaliteten er bedre nå - særlig i de yngre klassene. Spillerne er bedre og spiller mer komplett. I de eldre klassene er det et høyere tempo enn vi presterte, sier han.

- Været til nå har vært perfekt.

- Ja, vi får håpe det holder seg. Disse to dagene har vært en nytelse, avslutter Trym Landa.

Onsdag spilles de første kampene fra klokken 10.

Del artikkelen med andre:

Banner
peugot-nm2012

partner-volvat

helsetelefonen-nm2012

unicef-nm2012

wilson-nm2012

cmore

nm2013-ota

superoffice-nm2012

viking-nm2012

visma-nm2012

↓ annonse
Banner
Banner
Banner