Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Spennende Montreal-finale Arkivfoto

Spennende Montreal-finale

Petra Kvitova overvant et svakt annetsett og tok sin første WTA-tittel for året med 7-5, 2-6, 6-3 over Li Na i Montreal mandag.

Tirsdag 14.august 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Det ble et spennende, men uberegnelig oppgjør mellom to tidligere Grand Slam-mestere. Femteseedede Kvitova slet midtveis, men fikk halt i land sin første triumf siden oktober i fjor. Trolig vil det øke tsjekkerens selvtillit før US Open starter i slutten av august.

– Det er flott å få et godt resultat før US Open. Det var en god forberedelse. Jeg har spilt noen gode kamper og håper jeg kan fortsette med det, sa 22-åringen som innkasserte 2,3 millioner kroner for sin første triumf på nordamerikansk grunn.

Hun vekslet med Li om å ha initiativet i mandagens finale. Etter 7-5 til Kvitova i første sett, så det ut til at kineseren skulle ta over kampen i det andre. Li vant de første 16 poengene og raste til 4-0-ledelse.

– Hun spilte veldig bra i annet sett. Hun var svært aggressiv, og jeg var ikke bevegelig nok. Jeg måtte roe meg ned og være tålmodig, sa Kvitova.

Det lyktes hun med, og etter å ha tapt 2-6, vant hun det avgjørende tredjesettet 6-3.

Det betyr at Li fortsatt står uten en tittel på WTA-touren i 2012. Hun har tapt finaler både i Sydney, Roma og Montreal. Roland-Garros-mesteren fra i fjor vil gjerne tilbake blant topp 10 på verdensrankingen, men møtte sin overkvinne i Kvitova mandag.

– Hun er veldig tøff å spille mot fordi hun spiller ballen så dypt. I dag følte jeg at jeg spilte forsvar omtrent 70 prosent av tiden, sa Li. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner