Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Clijsters forsvarer Wozniacki

Caroline Wozniacki har gjort seg fortjent til posisjonen på toppen av verdensrankingen, mener regjerende Australian Open-mester Kim Clijsters.

Onsdag 18.januar 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Flere eksperter har vært kritiske til at den danske tennisyndlingen Wozniacki topper verdensrankingen for kvinner når hun ennå ikke har vunnet en Grand Slam-turnering. Clijsters er ikke enig.

– Caroline har vært den jevneste spilleren. Hun har vært skadefri og spilt mange turneringer, og hun har også gjort det bra i de turneringene, sier Clijsters.

– Hun fortjener å være der oppe. Hun har dårlig statistikk mot Serena (Williams) og meg, men når du blir verdensener, har det ingenting å si.

For å bli det må du ha alle kvalitetene hun har, og det er å være jevn og komme seg gjennom en hel sesong, mener den belgiske tennisstjernen.

Clijsters ble selv verdensener for første gang i 2003, to år før hun tok sin første Grand Slam-tittel med seier i US Open.

Både Wozniacki og Clijsters er klare for 3. runde av Grand Slam-turneringen Australian Open i Melbourne.

Wozniacki beseiret Anna Tatishvili fra Georgia 6-1, 7-6 (7-4) onsdag. De har kjent hverandre fra de var 11 år gamle.

– Vi spilte double sammen som juniorer her en gang, og jeg tror vi kom til semifinale. Hun kjenner spillet mitt, og jeg kjenner hennes, sa Wozniacki.

Clijsters vant enkelt 6-0, 6-1 over franske Stephanie Foretz Gacon. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner