Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Fire dramatiske settballer

 Novak Djokovics drøm om Grand Slam-triumf på Roland-Garros lever. Jo-Wilfried Tsonga spilte seg til fire matchballer, men verdenseneren reddet dem og er videre fra kvartfinalen.

Tirsdag 05.juni 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

– Han var den beste spilleren i det meste av kampen, og jeg var heldig som kom tilbake etter fire matchballer imot. Dette var en utrolig kamp, erkjente Djokovic etter thrilleren.

Serbiske Djokovic fikk en god start på oppgjøret mot femteseedete Tsonga. Første sett ble gjort unna med enkle 6-1. Tsonga har slitt med å prestere i den største turneringen på hjemmebane. I Grand Slam-sammenheng har franskmannen ikke klart å ta seg til en finale siden han møtte nettopp Djokovic til kamp om tittelen i Australian Open for drøyt fire år siden.

Nær tre strake sett

Tirsdag viste en innbitt Tsonga at han ville endre på stempelet som en utøver som bare nesten lykkes. Etter å ha blitt spilt ut i første sett, ble prestasjonene til hjemmefavoritten langt bedre. Tsonga klarte å bryte Djokovics serve på helt avgjørende tidspunkter. Det førte til settseirer 7-5 og 7-5 i begge de påfølgende settene.

Utrolig nok var 27-åringen fra Le Mans uhyre nær å gjøre det samme også i fjerde sett. Etter å ha misbrukt de to første matchballene, tok han på nytt ledelsen 6-5 i egen serve. I neste game var han igjen en gang på nippet til å bryte Djokovic da sistnevnte servet for å holde seg inne i turneringen.

Verdenseneren klarte seg igjen, men ikke uten dramatikk. Tsonga hadde nemlig to matchballer igjen før Djokovic klarte å ta gamet. Den 25-årige serberen, som har 30 ATP-titler på samvittigheten, har slitt mot Tsonga før. De to duellantene sto med fem seirer hver i innbyrdes møter før kvartfinalen.

Mentalt sterkest

Et tett tiebreak fulgte, og Djokovic brukte sin rutine fra mange store anledninger til å trekke i land også dét med sifrene 8-6. Femte og avgjørende sett ble en tøff mental utfordring for Tsonga. Hjemmehåpet måtte gi fra seg muligheten til avansement og vant bare ett av de sju siste gamene.

– Jeg gjorde som jeg sa jeg skulle og ga alt. Jeg var tett på å klare det og hadde elsket å vinne. Dette var synd, fordi jeg var veldig nær, men mot slutten hadde jeg ikke mer energi. Nå er jeg nødt til å legge dette bak meg, sa en nedbrutt Tsonga.

Djokovic møter, som de fleste tippet, Roger Federer i semifinale senere denne uken. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner