Banner
Banner
Banner
↑ annonse
Murray og Kvitova til semi Arkivforo

Murray og Kvitova til semi

Briten Andy Murray slo japanske Kei Nishikori i strake sett. og er klar for semifinale i tennisturneringen Australian Open.

Onsdag 25.januar 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Murray er klar for semifinale i tennisturneringen Australian Open. Med 6-3, 6-3, 6-1 tok de to siste årenes finalist seg videre. I semifinalen venter enten verdensener Novak Djokovic eller femteseedede David Ferrer.

I en underholdende kamp over to timer og tolv minutter fikk Nishikori fart på publikum da han hadde et lekent slag mellom egne bein, men han nådde ikke opp i samme kvalitet i spillet som Murray.

– En god kamp. Det var mange fine poeng. Flest av de morsomme poengene vant han, så jeg prøvde å slå så kort som mulig, sa Murray.

24-åringen sa etter seieren at han må bedre serven. Bare 44 prosent av førsteservene satt.

– Jeg må serve bedre. Jeg servet ikke spesielt bra, men heldigvis var returene langt bedre, sa Murray som brøt japaneren sju ganger.

24.-seedede Nishikori brøt Murray bare to ganger.

Petra Kvitova var sin egen verste fiende

Hun slet mot overraskelsen Sara Errani, men verdenstoeren skjerpet seg og sikret semifinale i tennisturneringen Australian Open.

Kvitova vant 6-4, 6-4, men lå under med tre games (1-4) på Rod Laver Arena før hun avsluttet kampen med å vinne fem strake games. Dermed holder den tsjekkiske tennisjenta liv i drømmen om å vinne sin andre grandslamtittel. I fjor vant 21-åringen Wimbledon.

Useedede Errani, som med sine 164 centimeter er langt mindre enn Kvitovas 183, stresset favoritten med mye skru i ballene. En periode var Kvitova sin egen verste fiende, noe 44 upressede feil vitner om.

– I starten var jeg litt nervøs, fordi jeg visste at alle forventet at jeg skulle få en lett kamp. Selvfølgelig ligger det litt ekstra press på deg når du har vunnet en grandslamtittel tidligere. Alle forventer at du skal vinne alle kampene du spiller, men det er virkelig ikke så lett. Det er derfor jeg er så glad for å være i semifinalen, sa Kvitova.

Hun kan overta som verdensener etter Caroline Wozniacki. Den danske jenta mister uansett topplasseringen på verdensrankingen etter tapet mot Kim Clijsters i kvartfinalen, men også Victoria Azarenka og Maria Sjarapova kan overta tennistronen.

Nettopp Sjarapova er motstander for Kvitova i semifinalen på Melbourne Park. Sjarapova slo Jekaterina Makarova 6-2, 6-3. For første gang siden hun vant Australian Open i 2008 er Sjarapova klar for semifinale i Melbourne. I fjor tapte hun Wimbledon-finalen mot nettopp Kvitova.

– Jeg har tapt de siste kampene mot henne. Hun er den som alle vil slå, hun er full av selvtillit og er den som spiller best på touren for tiden, sa Sjarapova.

I den andre semifinalen skal Azarenka ut i kamp mot Clijsters. (©NTB

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner