Banner
Banner
Banner
↑ annonse

Tid for store overraskelser

Sjokktap for Serena Williams. Japansk overraskelse da Tsonga røk ut. Kei Nishikori første japaner på 80 år.

Mandag 23.januar 2012 Skrevet av Torger Bjørnstad

Kei Nishikori lå under i sett, men snudde kampen mot Jo-Wilfried Tsonga og blir dermed første japaner i kvartfinalen i Australian Open på 80 år.

Nishikori tapte 2-6 i åpningssettet, men med 6-2, 6-1, 3-6, 6-3 dro han i land seieren mot sjetteseedede Tsonga. Nishikori er rangert som nummer 24. Nå kopierer han Ryosuki Nunoi og Jiro Satoh, som begge var i kvartfinalen i 1932. Motstander i kvartfinalen blir briten Andy Murray, som er fjerdeseedet. Nishikori slo Tsonga også i fjor under et møte i Shanghai.

Japaneren har aldri tidligere avansert fra fjerde runde i en grandslamturnering. Sist en japaner var i en kvartfinale i en av de fire store turneringen var Shuzo Matsuoka under Wimbledon i 1995.

– Jeg spilte for ett og ett poeng om gangen. Det var vanskelig i dag. Jo-Wilfried spilte godt og jeg måtte virkelig gjøre mitt beste. Forhåpentlig er dette store nyheter hjemme i Japan. En rekke mennesker har sendt melding. Nå venter kvartfinale. Jeg er veldig spent, sa Nishikori.

Seks ganger brøt han Tsongas serve. Han utnyttet også Tsongas hele 70 upressede feil. Tsonga medga at Nishikori var en verdig vinner i heten.

– Når du møter en spiller som returnerer alle baller, selv når du server i 215 kilometer i timen, ja så setter det deg under press. Det er vanskelig å møte ham, for han løper mye og sender alle ballene tilbake, fortalte en skuffet Tsonga. (©NTB)

Serena Williams

Hun lekte seg fram i Australian Open, men mot 56. rangerte Jekaterina Makarova ble det sjokkexit i 4. runde med 2-6, 3-6.

Fem ganger har Williams vunnet grandslamturneringen i Melbourne. Hun har slitt med skader de siste årene, men det er ikke forklaringen til det elendige spillet mot Makarova.

– Åpenbart er jeg ikke 100 prosent, og det har jeg heller ikke vært. Men det er ingen unnskyldning eller forklaring. Jeg vet at jeg kan spille 100 ganger bedre, sa Williams etter mandagens nederlag.

Hele 13 ganger har hun vunnet grandslamturneringer. Nå blir hun tilskuer når Australian Open avgjøres.

– Hun gikk for bruddpoeng på mange av sine slag. Jeg gjorde 37 feil. Det forteller egentlig alt om kampen, sukket Williams.

Russiske Makarova visste knapt hva hun skulle si etter den overraskende seieren. – Det er helt utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si, stotret hun fram.

Tsjekkiske Petra Kvitova gikk til kvartfinale med 6-2, 7-6 over serbiske Ana Ivanovic, men det alle snakket om var episoden der Kvitova skulle smashe, men regelrett bommet på ballen. Etterpå prøvde verdenstoeren å bortforklare bomslaget.

– Jeg vet at det så veldig rart ut da jeg bommet, men husk at jeg vant. Det er det som betyr noe, sa 21-åringen. (©NTB)

Del artikkelen med andre:

Banner
↓ annonse
Banner
Banner
Banner
↓ annonse
Banner