NorgeDanmark

Landslag og spillerstøtte for 2016

09/11/2015

Norges Tennisforbund har i høst etablert en Landslags- og spillerstøttekomitè (LSK). LSK består av Ingrid Huus (Furuset), Fredrik Loven (Heming), Anne-Birgitte Svae (styrerepresentant NTF), Jørgen Vestli (landslagstrener) og Alexander Kjær (generalsekretær).

LSK har 3 mandater fra styret i NTF:

  1. Utarbeide retningslinjer, regler og kommunikasjon rundt uttak av bruttotropper til aldersbestemte landslag samt Fed- og Davis Cup.
  2. Utarbeide kriterier for spillerstøtte fra NTF og oppdatere den internasjonale A, B og C spillermatrisen for norske toppspillere over 16 år. Matrisen danner grunnlaget for tilbud om spillerstøtte for 2016.
  3. Utarbeide kontrakter for Fed- og Davis Cup kapteiner i løpet av første kvartal 2016.

– ”Vi ønsker å ta ut bruttotropper på 5-8 jenter/gutter i hver aldersklasse to ganger i året for de aldersbestemte landslagene”, forteller Alexander Kjær. ”Bruttotropp-prinsippet håper vi blir motiverende, vi ønsker at flere skal oppleve at de er nær å få representere Norge. Det første landslagsuttaket kommer medio desember”.

– ”Våre toppspillere er per nå ikke kvalifisert for utøverstipend fra Olympiatoppen, men NTF deler ut egen spillerstøtte. Vi har samme kategorisering og tildelingsprinsipper som Olympiatoppen. For oss er det viktig at NTFs kriterier for spillerstøtte er transparente og at vi følger et likebehandlingsprinsipp. NTF har årlig delt ut inntil 600 000kr i spillerstøtte de siste årene. Fra 2016 ønsker vi å dele ut inntil 750 000kr dersom spillerne trener og reiser mer sammen. Vi ønsker ”å bygge laget”, og kommer til å incentivere deltakelse på de største norske arrangementene og fellestreninger”, avslutter Alexander.

Spillere som er kandidater for spillerstøtte kommer til å bli kontaktet av LSK i desember. Tildelingen ferdigstilles i løpet av desember.